Jumaat, 20 Julai 2012

1st day of Ramadhan

Assalamualaikum... Baby baru je selesai bersahur ngan family. Tahun ni ditemankan oleh dak tecik aka Iskandar. Adik dye, Sarah tido agi dengan nyenyaknye sehinggakan baby ase jeles n ingat nak join sama.

Kejadian semalam:

Daddy Iskandar: "Esok dah puasa. Bangun sahur ye.. makan ngan acu, pak ngah, pak long ngan nenek boy dan nenek girl ye.."

Iskandar: ok.. *angguk2*

.................................................................

Kejadian pagi ini:

Nenek boy: "Iskandar, bangunnn~ sahur.."

Iskandar: "eeeeeeeee~~ eeeeee~~ hukhuk..." (terlentuk kat meja makan)

Angah: "Haip..bangun.. apa pulak tido kat meja makan?"

Iskandar: "namo.. ermmm... huuuuuuu!~"

Acu (BabyOtomen): hahahahah..... (gelakkan dak tecik tu)

Nenek boy: "Jangan nak gelak... adik sama gak camni masa kecik.."

Acu: =_="

...........................................................

nape nak libatkan baby? orang kan gelak tgok kecomelan tahap maximum yang telah disalurkan oleh dak tecik tu...eee~ babah ni.. nasib baik bulan pose kalau x.. dh majuk ni.. wah! mentel! nak majuk2 plak.. xde maknanye...maka sepanjang sahur tu, c Iskandar ni x bukak2 pun mata dye... mmg dh terlentok tido.. ikut suka kau laaaa Iskandar.... 

oh ye, Iskandar ngan Baby Sarah ito kat sini malam ni...sebab mummy ngan daddy dorang keje.. sebab dorang kena bertugas sebab ada sesuatu yang terjadi... 20 Julai 2012, sebuah helikopter Bell 212 TUDB telah terhempas..


salah seorang daripada mangsa ialah senior baby kat U. Memang tekejut bila dengar berita ni.. lagi2 bila dh nak masuk bulan Ramadhan.. Tapi ajal maut itu letaknya di tangan Yang Maha Esa. Pemergian Allahyarham dan mangsa-mangsa lain diredhai dan didoakan agar ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Gambar kat atas ialah keratas surat khabar tentang keberangkatan Kebawah Duli Yang Maha Mulia ke Pangkalan Tentera Diraja Brunei dan hospital utk melihat sendiri mangsa-mangsa. Rasa terharu sangat tengok KDYMM dalam surat khabar ni. Baginda pakai baju Tshirt biasa je. Nampak beliau bergesa-gesa nak menjenguk mangsa-mangsa heli ni.. Alhamdulilah.. nampak pemedulian KDYMM kepada rakyatnya. Takziah diucapkan kepada semua keluarga mangsa.. Redhailah pemergian mereka. Sesungguhnya Allah lebih menyayangi mereka.. Al-Fatihah.

Sabtu, 14 Julai 2012

Meow!

Assalamualaikum! Quick update.. sebenarnye nak update lama2 n panjang2.. tapi bukak blog je.. Baby Sarah dh ade.. kalau dye ada, jawapannye anda diharamkan menghadap pc sebab dikhuatiri dye akan naik ke atas keyboard anda semata2 untuk mencari sedikit attention dri anda.. hakhak..ober x saya? biasalah~~

ok, just nak share nan kawan2 sume!! kucing bby dh beranak!! dah kuar anak dye.. yg dalam perut tu.. kuar ikut tut.. oppss~

nak jadikan cite.. malam tu dye mcm ok je.. bby pun apa lagi.. ito je la.. pastu dalam kul 3.50am, dye bangunkan baby! cis! ito ku yang enak digangguin sich! cmne dye bangunkan? dye meow2~ buat bunyi apa ntah.. ingatkan dye nak suh bukak pintu.. bile bangun.. dye dh dalam posisi yang sangat pelik.. hahaha.. malas den nak explen ha... pastu, bby panggil la dye.. mata dye berkilatttt... dye gulik2.. haaa.. dh taw dah mesti dh nak beranak ni.. baby pun apa lagi.. panik! apa nak wat? kotak! kotak! bby amik kotak.. dye masukk... duduk.. buat bunyi pelik..pastu kuar kotak... gulek2... buat bunyi pelik.. dye duk depan2 bby.. laaaa.. nak wat apa? kau nak aku jadi bidan ke Candy? mana aku tau!

dah dua tiga kali dye kuar masuk kotak tu.. *psst..kotak dye de pintu..bby wat pintu..sebab kotak tu besar and tinggi. kesian kan kalau dye kena lompat2 agi kalau nak masuk.. kang keguguran plak dye so... bby wat la pintu.. pintu manual je..xde automatic..* kali keempat!! dye masuk lagi! bunyi pelik semakin besor! *rugi plak x rakam malam tu kan* dye masuk kotak tu.. bby tutup pintu dye.. tutup atas ngan tuala....  x kuar2 agi... ade dengar bunyi. bby wat x taw je... pastu yang bby dgr ialah bunyi kunyah mengunyah.. ewwww~ u know what i mean.. malas nak cite la.. ee...eee.... maka masa tu bby tgok jam pukul. 4.04am dah kuar first baby! yeay! im officially a grandma! err..yes, grandma of 5 kittens.. bilik bby dh jadi labour room dah wooi~ baby pun xnk la ito kat sana.. x selesa ee.. xde la bau2 yg kurang menyenangkan.. tapi waktu tu bby tutup ekon n kipas.. kot2 takut babies2 tu sejuk kan.. so.. bby tido kat guest room... waktu tu kebetulan babah ngan mama dh bangun gak..sdia2 dh nak subuh. terus agitau yang candy dh beranak.. semua nak2 gak masuk dlm bilik kan... ade 1, 2,3,4 dan limaaaaaaaa!!! 5 kittens! adoii! banyak tol anak ko Candy!! kaler dye plak mcm2.. xde yang sama.. ok la.. at least ade identiti sendiri.. x la susah bby nak kenal nnti kan...

5 kittens... 1. Kuning cair. 2. Kuning & putih 3. Kuning je... 4. Tabby/ Grey.  5. Tabby& 3 colours.

skang ni tengah cari2 nama.. nak bagi nama... tapi bby x taw la mana gegirl mana boboy.. xleh pegang dulu... kalau leh pegang punnn... erm.. bby...erm..x taw la.. tgok yang tut tu nak bezakan mana satu boy n girl... mama je yg taw tu.. hahaha...

nak bagi nama apa ea?? erm.... mama dye dah candy.. shud give sweet names too to the babies kan... 
cupcakes? muffin? chocolate? marshmallow? sticky? lollipop? ahahah! manis sgt2...leh kena kencing manis ni...

ok tu je kot dulu..nnti bby cite lebih panjang lebar.. entry post yang sepatutnya pendek..bby taip berjela2 gak.. sebelum diserang oleh baby sarah, jom bby akhirkan entry ini dengan Assalamualaikum!~ ^_^

Rabu, 11 Julai 2012

Bila Otomen Dalam Dakapan

ooo... ooo... kontrobersinyeeee~~ 

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera. ok, first! nak mintak maaf pada orang-orang yang berkenaan sebab baby dh janji nak update n upload satu pic ni, tapi bby lambat buat semua tu sebabbbbb..malas! dudududu~~ ok, pada hari (lupa) haribulan (lupa), baby pegi jalan-jalan ngan parents. jalan...jalan.. pastu nampak satu benda ni! Wah! dah lama cari.. ari tu adee.. tapi x chumel.. tapi kali ni memang chumel... apa lagi bby terus la masuk kedai tu.. memang kedai tu jual2 benda camtu lah~ tanya org jual sana.. ni je tinggal? ade yang kecik? tapi xde.. tgok harga..boleh tahan.. apa lagiii, baby tetap gak beli.. hehe! yeay! dh dapatt~ leh la pelok2 masa nak ito ea.. chumel agi! kepala dye besor... wah! wah!

mesti korang tertanya2 apa tu kan.. kalau nak tau... jeng3...

********************************************

***************************************

********************************

************************

******************

***********

*******

***

*


Cakkk!! Yeayy! love my otomen so much!! chumel kan? pale dye beso.. ahaha.. kalau stress leh gak tumbuk2 dye ni.. tangan x cakit.. dudududu~~ hahaha...

p/s: now u know how obsess i am with otomen? ngee~ ^_^

and... my babah... asked me... "Kenapa beli Ultraman pulak ni?? Selalu beli teddy bear!" 
-_-" haha...

Rabu, 27 Jun 2012

This is between me and her!!


Who is her? Baby Sarah...


Selama baby cuti ni kan.. parents c baby sarah ni selalu la antar anak dorang yang sorang ke rumah baby.. sebab bby boleh jadi babysitter.. hehe.. sebenarnya bibik yang jaga pong.. ngee~  maka selama dia berada di rumah ni mcm2 argument yang terjadi antara kami berdua sampaikan kedua2 abang bby pong malas nak amik tau dah.. asek nak gaduh je.. tu la.. nak sangat adik. tapi bila ade budak tecik kat umah, baby memang x leh kalah.. hikhik.lagi satu... baby sarah ni.. kerek skit orangnye.. wahahaha~ adess.. kalau parents dye baca blog ni..abes lah.. dudududu~~ neway, baby sarah panggil bby ni, Acu as in Bungsu @ Busu.. :)

CONVERSATION 1

BabyOtomen: By~ amikkan kacamata acu... 

Baby Sarah: *lari tegedek2* nah acu... cakamata!~

BabyOtomen: Apa pulak cakamata? KACAMATA!~

Baby Sarah: CAKAMATA!!

BabyOtomen: KA!

Baby Sarah: KA!

BabyOtomen: CA!

Baby Sarah: CA!

BabyOtomen: MATA!

Baby Sarah: MATA!

BabyOtomen: KACAMATA!

Baby Sarah: CAKAMATA!!

BabyOtomen: eeeee!!~~ kacamata lah baby~~~

Baby Sarah: heeee~ :D


CONVERSATION 2

BO: Bby... ni apa? *tunjuk tangan*

BS: angann~

BO: ni? *tunjuk rambut*

BS: ambut....

BO: ni? *tunjuk kaki*

BS: Kaki!~

BO: Pandai~~ good girl... kalau yang ni? *Tunjuk pusat dye sebab baju dye teselak skit*

BS: ........................ *dye diam jap* mmmm.. PUTAS!!

BO: Wahahahaha!!  putas??? salah... pusat! pu...sat!~~

BS: Pu...... tas!! puuuu~~ tasss......

BO: pu...sat! pusat!

BS: Pu..tas!

BO: urghh~ yelaaaaaaaaaaaaa~~ =_="


byk lagi sebenarnya tapi baby malas nak taip.. hehe.. kadang2 kalau kitorang argue cmni, memang dlm setengah jam tu lom abes lg.. angah ngan along la yg jdi pelerai utk kami dua.. hehe.. tapi kalau depan mama ngan babah, kami dua jadi good girl.. namo gaduh2... kang kalau gaduh, baby otomen ni jugak yang kena marah... heeee~~ apa2 pun, acu sayang baby sarah sangat2.. :) 

Tonight...


There's nothing i wanna say... I'm totally in love with my man! Nak wat cmne... dh nama saya BabyOtomen.. hehe.. ^_^

Ahad, 24 Jun 2012

Cute Elephant

"Opocotttt!!! oh mak kau chumel macam aku!!!"
Tu la.. balik2 ckp..jangan naik tong tu..kan dh tebalik...

"haaaaa...tejuknyeeee.... cuaca panas sgt..elok sangat la mandi kat sini.. brrrr!~~ "

"wanna get sun tanned bebeh? come join me here.."
eeee..lucasnyeeee...

"Ahhh! jangan la kata saya lucas.. malu la.. maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!"

p/s: bum2 gajah yg last tu cam lia laaa.. pok bum2 dye.. hehehehehhehee
oteyh *lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii*


NinaFruitella

Assalamualaikum.... 

Alhamdulilah, baru la dapat update ye setelah sekian lama. (mcm la lama sgt.. hehe).. dua tiga hari ni kan.. tenet ni mcm selow  mosyen sedikit.. x banyak. xleh ckp banyak, kang dye majuk susah plak bby.. ok hari ini!! baby pong nak wat entry banyak2 sebab nak mengalahkan dak manis aka sugus fruitella tu.. hikhik! suke tengok blog dye sbb banyak post entry yang baru2 wo.. lepas tu, dengar lagu yang jiwang2 *jugit kiri kanan* pastu de petals2 yang jatuh berderaian yang menyebabkan si Candy mencakar2 screen laptop hendak menangkap benda2 yang gerak2 tu.. cistol la candy ni~~~

Oteyh2.. coppp2~ udah2 la merepek c baby ni.. ini post saya tuju khas untuk adik manis, nama lia atau nama glamor dye ninafruitella.. :D macey ye syg sbb wat entry post istimewa untuk saya.. terharu woo.. *kuar hingus taw!* kawan2 nak taw post dye pe.. nak tengok boleh.. tgok je taw.. jangan plak nak pandai2 spam2 ckp yang x elok ke apa..aku sepam korang empat ploh kali baru kowang tau! *warning* *muka siyes* jom pegi sini.... Entry Istimewa dari Lia untuk BabyOtomen

Baby ni kurang kreatif skit bab2 ni ea.. kalau salah tolonglah tunjukkan.. wawawa~ tapi kang x aci laaa.. nama lia panjang! eee.. jenuh la jari baby ni menaipnye... grrr~ eh, bukang x ikhlas.. ikhlas la sgt2.. betullll.. *angguk2*

Nina.. itulah nama dye.
Ish ish... dye ni nakal sangat tau
Namun.. senakal2 dye, baby agi nakal.. wawawa
Apa2pun, ada orang tu cakap perangai kami memang sama

Friends... walau jauh kami memang bestfriend
Rupa sendiri walaupun x penah tengok
Usah kata apa2 sebab persahabatan itu bukan tengok rupa pong
Itulah yang kita panggil sahabat sejati
Tol kan???
Eeheheheehe~
Lia... baby pon sayang lia sangat2.
Lau baby de wat salah namo marah2 ea..majok boleh, tapi skjp je
Awak ingat taw pesan saya ni..


Satu agi!!~

Lia...
Insya-Allah...
Awak akan sentiasa menjadi sahabat saya hingga Jannah..

hu ha hu ha hu ha~~~ *pengsan jap* *ok dh mangun* susahnye nak wat! Maaf ea sbb x lawa.. lagi2 T ngan E tu.. memang xde idea langsung..:D

Lia~ macey sbb wat entry untuk baby.. Baby really appreciate it. Masa lia agitau yang lia wat entry untuk baby, terus on blog lia.. waaa~ pinky baby~ siap de dak tecik yang hug otomen.. hehe..

Lia.. macey sebab jaga baby walaupun memang x jaga pong.. lalalalalala~ *lariiiiii* Insya-Allah, walaupun dari jauh je, baby akan jaga lia gak.. kalau x dapat jaga dari segi kesihatan, keselamatan pon baby akan cuba..bukan cuba.. wajib! baby akan sentiasa jaga perasaan, nama baik lia, persahabatan kita sampai bila-bila. Insya-Allah..

Lia... jangan ckp xde org sayang lia tau.. Lia ada Allah yang sayang lia dari lia tecik sampai besor gedebak ni.. lia ade family lia.. lia de kawan2 lia.. de tomen.. dan ada baby.. ^-^v mungkin banyak orang yang x suka lia, tapi ingat.. kasih sayang itu lebih besar maknanya dari benci.. so kirenye.. kasih sayang kitorang lebih banyak beribu2 lemon dari dorang.. kan kan kan...


sayang lia sgt2.. namo sedih2 ea.. namo nanes2... skang ni tgh exam, namo ler pikiq yang negative2.. nnti menjejaskan otak, limpa dan paru2.. lalala~ semangat!! kuat! buat yang terbaik! u can do it! do it for ur family! make ur family proud of u!!! make tomen proud gak! *tomen xleh tinggal, nanti dye sentap.. wawawawa~ tu pun kalau dye dpt alek link blog bby ni.. shhh~*

p/s: Lia ske purple eaaaa!!~ bukang ijau ke? wahhh~ papel.. soooo gegirl... and wahh! birthday akak lia sama ngan bby ea.. good! nnti bli adiah kna beli dua la tuu.. satu utk baby.. hehe~~

bebing kan.. bebing suke edit2 gambor.. mcm yang dlm blog ni.. baby crop2, gunteng2, copy2, paste2.. hihi.. so sebagai adiah.. bbyyy.. buat utk lia.. hope lia suke.. :D

I know whoever this person is... he/she is really important to you, Lia.. so i dedicate this cartoon for u.. hehe.. sorry la ea,,, lia pakai baju sexy plaks. haha..

Jumaat, 22 Jun 2012

Mood ini membunuh ku...


Chomelnya~~ semua otomens sedang jamming....

Nak topi mcmni!!


owh! chomel sgt2! kaki pendek! hahaa



wahh.sedap.. tapi kalau baby mesti sayang nak makan.. baby frame dyeee...wawawa~

.....................................................



I love you...
Saranghae...
Aishiteru...
Mahal kita...
Te Amo...
Wo ai ni...
Ana Behibak..
Ik hou van jou...
Ich liebe dich ...
Main tumse pyar karti hun...

tak kisah sebut macamana pun sampai berbelit2 lidah dan usus... ringkasnya...
Saya Cinta Awak... 
^_^ 

so lonely~


What is your name?
- D........... A..............

Are you named after anyone?
- Nop...

Would you name a child of yours after you?
- no...wanna choose other names

If you were born a member of the opposite sex what would your name be?
- no idea..

If you could switch names with a friend who would it be?
- nobody...

Are there any mispronounciations/typos that ppl do w/ your name constantly?
- yes.... typos... byk org kata, my name a lil bit confusing to spell

Would you drop your last name if you became famous?
- no...

Basics

Your gender:
- female

Straight/Gay/Bi:
- straight...

Single?
- ...........

Birthdate:
-2610

Your age:
- coming 22

Age you act:
- wayyy to childish than the real me

Age you wish you were:
- 1... so i think nothing except food,milk, toys...

Your height:
- ntah

Eye color:
- dark brown

Happy with it?
- yep.. but still i use coloured contact lens

Hair color:
- black...

Happy with it?
- no.. can i colour it? pink maybe... bang bang bang!!

Lefty/righty/ambidextrous:
- righty

Your family:
- babah, mama, along, angah

Have any pets?
- Candy (cat)

Whats your job?
- student

Piercings?
- 2

Tattoos?
- nil

Obsessions?
- pink! and cats and.......ultraman :)

Addictions?
- ultraman

Do you speak another language?
- yep... just basic

Have a favorite quote?
- u always be my man~

Do you have a webpage?
- yang ni ape?

Do you live in the moment?
- do i?

Do you consider yourself tolerant of others?
- sometimes.. it depends..

Do you have any secrets?
- yes...

Do you hate yourself?
-yes... very much!

Do you like your handwriting?
- so so...

Do you have any bad habits?
- cry baby? too much negative thinking...sulking to get my own way! haha!

What is the compliment you get from most people?
- drg kata saya chomel!! hikhik (lempang skali!)

If a movie was made about your life, what would it be called?
- Hati yang jauh.. waseh! mantap!

Can you sing?
- hentam je..

Do you ever pretend to be someone else just to look cool?
- yes...

Are you a loner?
- yes... pity me

What are your #1 priorities in life?
- family!

If you were another person, would you be friends with you?
- yes?

Are you a daredevil?
- nope

Is there anything you fear or hate about yourself?
- crybaby... dun like it!!

Are you passive or agressive?
- can be both...

Do you have a journal?
- yes... :) where all my secrets..happiness.. sadness is.

My KK trip

Mata x boleh lelap... baby keep on blogging. hope esok boleh bangun awal sebab nak pegi u. ade urusan nak diuruskan.. entry kali ni.. nak cakap pasal KK.. Hari tu, baby pegi Kota Kinabalu dengan mama n babah.. hal ni xde dalam perancangan pun. pada hari kitorang berangkat, babah baru je bagitau yang nak pegi kk.. ingatkan babah pegi sorang je, tapi...babah bawak mama ngan baby sekali. manakala angah ngan along pulak x pegi sebab kena keje. mula2 babah bgtaw tu... bby wat muka selamber je.. yelah, baru bangun pagi... bila babah kata serius la.. xnak ikut sudah.. mama ngan babah je. haip!! xleh! kena ikut gak! rugi woo.. dengan kudrat yang ada, maka baby pun pergi la ke bilik dan melihat luggage yang ade... amik tu.. amik ni.. gulung tu...lipat ni.. sumbat terus sume dalam luggage.. 3 hari je.. x lama.. so x banyak la yang kena packing..

baby pun dah lupa pukul berapa berangkat dari sini ke kk.. tapi perjalanan itu memakan masa selama 45 minit.. mmg x sempat nak tido pun dh smpi...

Di kk, babah terus sewa satu van...terus zoomed menuju ke tempat penginapan. dalam perjalanan, uncle driver tu kata.. "ha.. cuaca elok sangat hari ni. tu boleh nampak puncak gunung kinabalu.." dia terus tunjuk. ok, masa kat sana, mmg bby ngan babah n mama skali x amik gambar sekalipun.. x taw la kenapa.. malas sgt sume.. sbb dh selalu kot pegi sana.. x gak selalu.. tapi kalau jalan dri airport ke one borneo tu dh terer la..lagipun..photographer x bergaji x ikut..sape lagi kalu bukan angah.. hikhikhik..



Sesampai je di Courtyard Hotel @ OneBorneo.. bilik....... x igt nombor... (x igt),terus letak bukak kasut.. terus terbang dan menghempap kat katil queen size.. "bedebap" bunyi dye.. x empuk la katil ni. "PAP!!" terasa pedas pada montot ini. haip!! babah ni!!!

"katil adik kat sana.. sini mama ngan babah." tunjuk kat single bed yang terletak bersebelahan dengan queen bed tadi. eh! ada pulak katil lain ea kat sana..nape la bby x nmpk.. ngeeeeheeeee~~ dududududu~~ yola.. yola... just nak baring je.. penat lerrrr... grrrr....nasib baik babah bby..kalo org lain, bby dh fire dah... hmmphh!

ok selama 3 hari di sana... buat apa? xde benda lain pong.. shopping lah..Hotel itu terletak di dalam bangunan yang diberi nama OneBorneo...(cergoogle) so, nak shopping senang je... kuar sorang2 pong boleh.. tapi bby lebih selesa kuar ngan mama or babah sebab... kaching! kaching! lalalalala~~

3 hari itu..... berlalu seperti itu saja.... shopping... dan... sabtunye...dah balik... ^_^ simple je citer bby ni sebenarnye...



Lonely Night


Baby rasa down malam ni. mata x dapat tutup. banyak perkara yang baby fikirkan. hati ni sakit. nape ea? kenapa dengan ko ni, baby? rasa nak nanes... nape sume ni jadi kat baby ea? baby kena buat apa? :( sedih... huhu... sedih sgt2...

xde sapa2 temankan bby skang... de tuceng je.. my true bestfriend.. nnti dh de baby tuceng.. nnti leh la kongsi cite sama2 ngan bby ea... :(

*********
Baby duk jauh...
lama2 org akan lupa gak...
sikit demi sedikit melangkah pergi...
nama babyotomen tu.....xde lg

utk kebahagian org yg baby syg..

kamu lah...
:)

baby pun sayang awak..
bby x penah lupa awak...
bby xnak kacau awak...
heeee...
fireeeee......

Ahad, 17 Jun 2012

Lambat Sehari

Assalamualaikum.... masa sekarang menunjukkan jam 1:13am. Dah terlepas satu jam lebih nak wish2 sempena hari ini... Hari ni sangat busy dengan activity kat Pusat Belia. Dari pagi pukul 8 sampai 12tghari... balik umah pegi kenduri... pastu sambung lepas asar sampai kul 10 malam. lepas tu 10mlm smpi kul 11:30 malam makan pulak kat Tamu Selera. Dah tu sms Angah, suh amik. ceh~ masamnye muka dye.. hehe.. sayang angah~

Semalam... 17hb June 2012 (Ahad), pertama sekali baby nak ucapkan kepada semua umat Islam Selamat Menyambut Isra' Mikraj.




Yang kedua, Hari Ayah.. ^_^ Everyday is Father's day.. but still wanna wish.. 



walaupun babah x bace.. Tadi pagi, babah yang antar baby pegi Pusat Belia. Mula2 merungut pasal hari ahad pon awal pagi nak pegi sana. xleh duk tiam2 kat umah ke? grrr!! (ok yang ni bby tambah). Masa nak pegi.. boleh ke patot, Along ngan Angah datang bisik2 ngan kite..

Along: Hari ni Father's Day..

Adik (BabyOtomen laaa): kita x sambut Father's Day la.. haramm...

Angah: Bukan cakap nak sambut..

Adik: Abis tu? Cakap ngan adik kenape? (Wak muke tegak)

Along: Cakap la.. kita kuar makan sama2 nanti... bukan celebrate.. babah yang blanje makan.. Adik la ckp...

Adik: Awat cheq kena ckp plak?

Along & Angah: .................................... *kerutkan dahi tanda protes menerima sebarang pertanyaan dan percanggahan)

Adik: Ee... ckp la sendiri.. *wat muka marah*

Along & Angah: *dh wat muka cm zombie..* tatotnye~~~

Adik: jap... *jalan skit* *toleh belakang* *bila dh sure abg yang dua org tu jauh skit* BABAH!!! ALONG NGAN ANGAH SUH BABAH BELANJA MAKAN!!!!!!!!!!!!!! *lariiiiiiiii laju2 masuk dlm kereta*

dan selepas itu... baby x taw apa lagi yang berlaku kat along ngan angah..tapi wassup mengatakan.. dorang ada rasa kurang berpuas hati ngan baby! wahahahaha!!!

tadi..balik umah... along kuar... angah dh ito. so baby selamat! :D x taw la nasib baby esok pagi.. esok mangun lewat lah! hehe~

Sabtu, 16 Jun 2012

Music


 BabyOtomen is listening to the music right now.. 

 Her Otomen dah balik... Lega dah hati ni... 

meh kita ckp ganu...

Assalamualaikum... dan salam sejahterang kepada semua. hah! sekarang baru dapat idea nak update blog. sorry ea pembaca2 (kalau la ada) yang tertunggu-tunggu blog ni diupdatekan.. haha. 

Baby cume teringat apa yang kawan baby ckp tadi. kawan tu nama dya khalila.

Khalila: "ko kenapa asal msg, wassup je ko mesti tambah NG kat ujung? lidah ko ada masalah ke apa?"
Baby: "Lidah aku kenapa? xde apa2 pong."
Khalila: "Kau tengok jah. dye kata xde. tapi pun pun jadi PUNG."

Aku duk gelak je. hakhak. menyampah dye tengok baby gelak2 ayu. (eseh!). Tapi betul. selama ni baby pong x perasan kenapa kalau chat or text mesti tambah NG. ingat2 start mcm ni dalam chat kat rilex. mula2 baby main2 je. yela, saje je nak tambah. tapi sekarang dah semaking parah.

ok, biar baby cerita ea. kat rumah.. kalau baby x de keje lain.. org xde benda elok yang nak dibuat baby suke tengok YOUTUBE. kadang2 tengok running man, tengok strong heart, tengok star king... (semua korea) tapi ada satu lagi baby suka tengok. Ceramah dari Ustaz Azhar Idrus. Dye ceramah memang terbaikk. baby suka sangat sebab dye bagi ceramah lawak2.

Siapa Ustaz Azhar Idrus ni?


ni diaaa...ni diaaa...

Darin info yang bby dapat dari Encik Google, beliau ini berasal dari Terengganu. So oleh kerana ketaksuban melihat video beliau memberi ceramah, maka loghat beliau telah terjangkit kepada baby sehinggakang semuang perkataang yang bebing gunakang menggunakang NG dibelakangnyang. Haa! amik kau!

maka... maybe sebab itu lah.. baby selalu menambah NG di setiap perkataan. tapi mula2 rohok gak nak faham apa dye ckp.. tapi skang dh byk ceramah dye dh pakai standard skit and dh de yang bagi subtitle.. Alhamdulilah. dapat gak pahe sikit2.. terima kasih yang bagi subtitle tu...

tadi baby baru je tgok satu video ceramah beliau.. ada la orang bagi soalan and Ustaz jawab terbaek punya. sakit perut baby ketawa tadi. orang tu tanya, "BOLEH KE MAKAN TELO PENYU?" ada org cakap xboleh sebab kita xleh makan penyu kan.

Ustaz tu jawab la panjang lebar.. tapi ade satu ni sangat2 la lawak. dye jawab, makan telur penyu BOLEH. xde yang mengatakan x boleh. Soal kita x boleh makan penyu tu memang la betul. x boleh makan penyu tapi telur dye boleh. Macam kita manusia, kita menyusu kat mak kita. tapi kita xleh makan mak kita.. haha.. giler pe.. nak goreng ke mak tu? kita boleh minum susu mak kita, tapi kita x boleh makan mak kita. sama la gamaknya dengan penyu. hehe...

tapi kan.. lebih baik bertanya daripada tersesat jalang.. lagipung kalau x dbgtaw nnti abis pupus penyu2 di dunia ni kena sembelih.. hehehe.

hehe tu je kot.. untuk entry kali ni.. lepas ni kalo ajin..bby de update lg.. kita pegi kk pulak next entry ea.. hehe... 

Jumaat, 15 Jun 2012

Jumaat, 18 Mei 2012

"It's time to walk away.."


The author of this blog announce that BabyOtomen's blog will be under hiatus for a while. Something came up and she thinks it is the best way to do for now.


Rabu, 16 Mei 2012

D'Masiv-Cinta Ini Membunuhku Cover


If you guys curious the lyric i picked in the last entry..

When the cat go to the vet

Once upon a time.. there was a pretty princess named, Candy. She lives in a pretty house with her wonderful owner named, BabyOtomen... I love...

*cut*

Ok.. hai everyone. Assalamualaikum. Hari ni, baby kena bangun awal since dah janji ngan angah nak bawak my cat aka Candy to the vet. It's been a while dye x pegi for a check up.. so pasal ari tu dye de demam skit so we decided to bring her for a check up..

Angah woke me up at 6.. get ready for 30 minutes.. then i asked angah, 'where's Candy?"

Angah replied, 'erm.. no idea. carilah..'

ok~ apa nak wat kan.. kena cari...nasib baik x susah nak cari..dah taw mana spot dye.. depan tv.. atas couch.. TIDO! ewah2.. Tuan Puteri betul! baby pun panggil lah.. dye bukak mata.. mengeliat.. turun dari couch lepas tu buat senam erobik skit.. kiri kana.. kiri kanan.. (ok saya tipu.. :D)


Hal ehwal dalam kereta.. sebab angah drive... baby duk kat sebelah.. makanye dye duduk kat belakang. bukan dalam bakul.. dye bebas bergerak ke mana je dye nak.. kecuali kat luar la ea.. so apa dye buat dalam keta? berdiri and tengok keluar.. memerhatikan keindahan alam dan juga kereta di sebelah.. haha. memang byk org tekejut tgok dye.. yola.. kucing tu yang tgok drg tu.. bukang manusia! org igtkan patung kot tapi dan2 dye bergerak.. mana x tenjat kan.. haha..




Apabila sampai di clinic Haiwan di Terunjing (ini nama tempat.. dun ask me why we called that place Terunjing)
...
...
...
...
.


dia berubah....
tengok de kucing lain kat sana..
warkkkkkkk!!


maka dye pura-pura tido dan tidak begerak satu inchi pun sehingga menyebabkan bby panic

padahal dalam hati dye..menyumpah2 kot.. mcm kucing di bawah ini.. haha masam nye muke dye.. alololo.. mucuk.. mucuk!!
rawrrrr!! *muka kena cakar*

tapi miracle happened.. she behaved really well masa check up.. 1 injection di tengkuknya.. muahahaha!

The vet assistance: Apa namanya?
Me: Candy..
TVA: Owh...
The Doctor: It;s he..
Me: erm.. no.. she..
The Doctor: Owh ok...

Candy looked me.. full with sarcasm! yup...
Oooo...Doctor.. Candy ni nama kucing jantan ke? adui.. haha



All done.. It's time to go home.. She's kinda hyper in the for awhile.. oh well~


but a few minutes later.. it 9.47am.. The weather was kinda hot! HOTTT for her.. not for us.. and she started to pant and... LIDAH DYE KUAR!!

baby terus jadi panic.
Angah: Singgah kedai jap.
Baby: Watpe?
Angah: Beli ice-cream untuk candy.. muahahaha!
Baby: =_="



when we arrived home.. 
guess what? she stopped panting and smile...
( ahaha.. saya tipu lagi)

She went to her couch....
and....
sleep...
zzzzzzzzzzzz..


Happy sleeping Candy. I'm glad u're okay..Just called it a day. Tq for your cooperation...

p/s: None of the picture above is my cat.. but if you are curious.. she looks alike mcm gambar no.8.. not totally 100% same.. ade la dlm 89.99% nak sama.. hikhik

Ok.. tu je kot..  ^_^

Selasa, 15 Mei 2012

#3

Assalamualaikum....

This few days.. I have no idea what should I post in here.. and now I'm starting to blabbering rubbisly! Warghhh!! Stress.. haha... mcm ni.. kenapalah susah2 nak ckp owang puteh kan.. bby xde idea nak wat apa dlm blog ni.. this few days mcm...kinda lost... into my own world since its the time of the month.. u know... it happens to every girl in every month..ok! shaddap!

Because of that.. let's d survey again and again since thats the only way to keep this blog alive. tq..

.........................



1. Do you like chinese food?
- in fact i do! dimsums! nyum2.. now.. i'm carving for it! dang it!



2. How big is your bed?
- single bed.. big enough for me and my teddy bears~



3. Is your room clean?
- right now... so so...


4. Laptop or Desktop computer?
- Laptop



5. Favorite comedian?
- How to answer this.. hmm.. I'll take Korean comedian.. can i? Yoo Jae Suk.. ^_^



6. Do you smoke?
- Nop.. bad for health..:)

7. Does anyone like you?
- i guess so

8. Whats the sexiest thing about Condoleeza Rice?
- nothing.. i guess.. geez! I'm straight! This question isss nooo rightt! haha

10. Sleep with or without clothes on?
- with. watpe nak naked? aiyok!

11. Who sleeps with you every night?
- My teddy bears.. and sometime my meow~~

12. Do long distance relationships work?
- i guess

13. How many times have you been pulled over by the police?
- never

14. Pancakes or French Toast?
- say yes to both.. nom nom!

15. Do you like coffee?
- nop.. headache.. I'm caffeine intolerance...

16. How do you like your eggs?
- sunny side up!

17. Do you believe in astrology?
- erm... maybe yes..maybe no

18. Last person you talked to on the phone?
- my bestie.. heheh

19. Last person on your missed call list?
- my coursemate.. Ron

20. What was the last text message you received?
- eksen tue.. confirm rindu aku nie.... hahahahahahahaha :p - from a silly friend of mine..

21. McDonalds or Burger King?
- McD is better

22. Number of pillows?
- 4

23. Last thing you ate?
- peanuts

24. Last thing you bought?
- snacks

25. What are you hearing right now?
- Sheldon is talking.. means.. i'm watching The Big Bang Theory now..

26. Pick a lyric?
- bagaimana caranya untuk.. meruntuhkan kerasnya hatimu.. ku sedari ku x sempurna.. ku x seperti yang kau inginkan.. kau hancurkan aku dengan sikapmu.. x sadarkah kau telah menyakitiku.. lelah hati ini meyakinkan mu.. cinta ini membunuhku...

27. What kind of jelly do you like on your PB & J sandwich?
- none

28. Can you play pool?
- pool.. ermm.. i guess not

29. Do you know how to swim?
- no.. huwaa!!

30. Favorite ice cream?
- chocolate!

31. Do you like maps?
- yes.. so much! *points to Seoul, S. Korea*

32. Tell me a random fact:
-I sleep with the lights on.. I can't sleep in the dark! ade hantuuuu!!

33. Ever had a hard on at work?
- yes... so much

34. Ever attend a theme party?
- yepp... pijamas!~ 60's~ Football jersey~ angry bird...

35. Ever do a keg stand?
- nop

36. Craziest place you’ve slept after a night of drinking?
- 1. i dun drink. 2. i'm not crazy.. 3. i'm not going to sleep outside..

37. What is your favorite season?
- i wish Brunei have 4 seasons.. but too bad.. we only have panas and hujan.. :) but Alhamdulilah.. i love the weather just the way it is.. :)

38. What is the first music video you ever saw?
- KRU.. forgot the songs

39. Pick a movie quote:
-Bazingga!!~

40. Favorite quote:
- oteyhh~

41. What is your favorite hangout?
- hangout with cousins or friends.. at the mall maybe..

42. Best friend’s name?
- Wanda

43. How long have you known them?
- since elementary

44. Last time you laughed at something stupid?
- yesterday..

45. What time did you wake up this morning?
- 9am

46. Wake up next to anyone?
- nop.. just my close friend.. Teddy

47. Best thing about winter?
- snow!

48. Name a couple of favorite colors:
- pink! purple! blue!

49. How old are you?
- 21

50. What month is your birthday in?
- October

51. Do you think pirates are cool or overrated?
- cool!!

52. Favorite Dave Matthews Band song (if you have one?)
- dun have one

53. What are you doing this weekend?
- wanna go for a movie.. pretty plssssssssssss

p/s: u realise? only the first 4 questions je yg ada gambar sebab sayaaaaaaaaa malas!!

Jumaat, 11 Mei 2012

#2



Starting time:
-1.13pm

Name:
- BabyOtomen

Sisters:
- None

Brothers:
- 2 brothers

Eye Color:
- Dark brown

Shoe size:
- 6

Height:
- aaaaaa...

What are you wearing rite now:
- Tshirt and shorts

Where do you live?
- parent's house

Favorite Number:
- 8

Favorite Drink:
- watermelon juice

Favorite Month:
- october

Favorite breakfast:
- mi goreng and sunny side up egg


Have You Ever


Love/Liked someone so much it made you cry?
- yes

Been in a police car:
- no

Been on a plane:
- yes

Been in a hot tub:
- yes

Swam in the ocean:
- no.. shark! tepi pantai je

Fallen asleep in school:
- yes

Broken someoe’s heart:
- yes. i guess

Cried when someone died:
- yes..

Sat by the phone all night waiting for someone to call:
- erm.. msg maybe

Saved e-mails:
- yes

Been cheated on:
- yes


Ever Had


Chicken pox:
- yep...

Sore throat:
- yep...

Stitches:
- yep... ouch!

Broken nose:
- nooooo... jgn ler


Do You


Believe in love at first sight?
- erm...so so

Like picnics?
- yes!

Like school:
- depends.. haha

Final Questions


what are you listening to?
- song in this blog

What did you do today?
- sleep.. :P

Hated someone in your family?
- no.. i love'em all...

What car do you wish to have:
- Audi R8

Diamond or pearl:
- both!

Are you oldest?:
- the youngest

Indoors or outdoors?
- both can do

Today did you


yawn?
- yes

Get sick?
- no

Sing:
-yes

Miss someone:
- yes


Last person who


Was in your bed?
- meow

You talked to on the phone?
- mama

Drove in the car with you:
- babah

Went to the movies with you?
- cousins and friends

You went to the mall with?
- cousins

HAVE YOU


Been to Mexico:
-no

Been to Africa?
-no

Been to California?
- no

Been to Paris?
- yep

Been in a fight?
- yes

Been in detention?
- no

Random


Do you have a crush on someone?
- yes

What books are you reading right now?
- none

Future kids names:
- Zaraa, Aleeya, Alesya.. can i name my kid, Benjamin? he he he

What’s under your bed?
- none

Favorite sport to watch?
- shopping

Favorite location?
- beach

Who do you really hate:
- he... the one who gave us tonnes of assignments

Do you have a job:
- jobless

Ever liked someone you didn’t have a chance with?
- yes...

Are you lonely right now:
- with meow

Time Finished
1.23pm

BabyOtomen tengah sedih...

Assalamualaikum... salam sejahtera semua... another entry. ^_^

Sebenarnya baby banyak sangat nak luahkan sekarang ni. masalahnya baby de masalah mcmne nak susun sume. (banyak masalah laa~) Baby nak cite pasal chat kat satu room ni. Baby xnak cite room apa. Tapi bagi baby, kat room ni la banyak meninggalkan kenangan manis, pahit, masam, tawar, masin dan banyak lagi. (over ea?) Kat room ni, baby banyak kongsi kegembiraan dan kesedihan dengan kawan-kawan yang lain. Walaupun x penah jumpa even x penah taw mcmne muka masing-masing tapi baby selesa berkawan dan berkongsi apa2 ngan kawan2 semua. kawan-kawan kat room tu pun caring abes seperti kawan-kawan yang biasa jumpa depan mata. tu la yang baby panggil persahabatan. jarak jauh ini x pernah membataskan persahabatan seseorang kan? walaupun dalam persahabatan tu kadang2 ade pasang surutnya jugak.. kadang2 adalah yang terasa hati, ade yang terasa marah, ada yang rasa tertinggal, ada yang rasa x disayang.. tu lah lumrah hidup. even dalam hubungan adik beradik sendiri tu pun gaduh gak. tu la satu cara bagaimana kita nak kenal sifat dan hati budi seseorang tu. Macam baby.. baby ni sensitif yang amat2. kalau org x layan baby tanya ke apa.. mulala fikir 'ish... nape drg x layan aku ea? aku ada buat salah ke? ke drg x suka aku ni?' mula la nak majuk. padahal tu perkara kecik je.. xkan la drg nak layan terus kan kalau drg de bincang apa2.. dalam hal ni, bukan sekali dua je terjadi kat baby.. banyak kali. tu laaa..sape suh jadi anak manja.. bughuk benor kan perangai macam ni..

kat chat room tu... banyakkk kawan... mostly dari Malaysia. agaknye baby sorang je kot dari Brunei. ^_^ Happy kannn... walaupun de laut Cina Selatan memisahkan kitorang, tapi masih gak leh berkawan. kawan2 tu, ade je yang baru masuk... best! dpt banyakk kawan agi! tapi malangnya ada jugak yang kuar.. quit chatting...erm.. :( nape nak out? nanti x rindu ke nak chat ngan kawan2... nanti x rindu ke happy2.. gurau2 ngan kawan2.. sedih bila dpt tau banyak yang nak quit atas sebab-sebab tertentu. baby pernah cuba nak quit, tapi baby x boleh.sebab rindu. mesti gak nak on kat room tu. tengok kawan2 sedang chat.. happy2.. dah x tertahan.. nak jugak jari ni menaip kat situ. lagi2 kalau kawan2 de masalah, baby x dpt nak biarkan.. tu kawan kita.. xkan nak biarkan dye susahkan.. sebagai kawan, kita akan defend dye kan..

tapi kalau tu dah keputusan drg, baby pun x dapat buat apa2.. tu hak drg. kalau itu yang terbaik.. xpe.. walaupun berat ati nak biarkan drg pegi..tp baby kena relakan. baby.. akan rindu korang sume. baby duk jauh...erm... xnak kita stop chatting sama2.. korang jangan lupa baby ek.. Baby yang manja, sensitif, suke majuk dan ase2 nak lempang je.. baby taw bby dh banyak kali buat perangai and sampai wat kawan2 menyampah kat room.. itulah diri baby sebenar. bby x taw cmne nak tukar.. buruk baik kawan2 bby terima... baby sayang sumeee....

satu sebab nak quit...sekarang room x mcm dulu... sekarang dh banyak masalah... selalunya dibawa oleh chatters yang bernama anon.. anon tu ade yang baik ada yang x baik...anon yang baik misalnya:

1. Dye asek dc je... kalau dc kan mestiiiiii jadi anon balik. tanpa drg sedar nama drg yang lawa and chomel dh jadi anon. mcm ali.. hikhikhik.
2. Dye baru je nak berjinak2 ngan chat. x taw cmne nak wat nama.. so pakai anon dulu.
3. Dye xnak org taw dye masuk chatroom yang.... *kita taw chat room kita mcmne kan?* kang org kata kita gatal la apa la.. tu laaa...
4.Saje pakai anon untuk mengelakkan seseorang yang selalu kacau kita...

So semua anon2 ni asenye kita bleh terima kan... kalau anon yang x berapa nak baik and asek nak ckp x elok lagi2 pasal kita:

1. Anon tu kurang kasih sayang and cuba nak cari attention dari kita semua.. lagi dye ckp x elok, lagi suka dyeeee.. sebab kita akan ckp ngan dye jee..
2. Anon tu x ske kita.. x taw la apa sebabnya dan trus ckp x elok pasal kita..
3. Anon tu sengaje nak porak perandakan persahabatan yang kita dh bina. lagi kita sedih..lagi kita marah.. lagi la anon tu suke..
4. Anon tu mmg sengaje mcm tu sbb hati dye mucuk...

Anon2 ni la yang cuba kita elakkan... tapi sebagai salah seorang chatters gak, kita x dpt buat apa2 psl tu.. yang dapat kita buat ialah jangan layan sbb mana2 manusia pun, akan diam jugak ahirnya.. anon2 ni la jugak buat kita akan terus kuat dari segi mental. dorang tu setakat nak jatuhkan kita.. boleh blah lah! ko ingat aku sape? ingat snang nak bodo2 kan aku? ^_^ sorry, baby ckp kasar. kalau baby on kat room, anon yang x baik tu baby buat x pandang je.. asalkan kawan2 baby yang lain ade kat situ. tu dh mencukupi. kenapa baby nak susahkan hati sendiri dengan anon yang kurang ajar dan kita x ketahui tu rosakkan keseronokkan kita nak chat. bby ase kawan2 baby lebih tahu and kenal baby sape dri drg..

tapi tu bagi pendapat baby.. maybe baby dpt fikir cmtu.. tapi bukan pada kawan2 yang lain.. sebab ada kadang2 anon yang melebihi had limit kesabaran seorang manusia smpi membawa2 kepada family. memang sadis kan drg ni. xde sifat keperimanusiaan langsung.. macamlah drg tu xde family gak. ntah2 kalau bawak family drg..agi lah drg tacing. tu la.. seperti apa yang bby ckp.. kita x dpt buat apa2 psl tu....

cuma.. baby sedih je...
x dpt agi chat ngan kawan2 yang nak quit...
nnti nak chat ngan sape kat room?
nanti kalau bby sedih sape nak happykan..
kalau baby sakit...susah...sape nak tolong...
kalau bby dh xde... cmne nak bgtaw... haaa..bby jadi antuu!~ antu otomen... :)


p/s: hope kawan2 semua akan terus kuat. ur life is UR life and not the anons.. dun make the anons control u.. jangan biarkan anons tu plak yang bermaharajalela.. ur life bukan terletak di tangan drg.. ^_^
bby akan doakan kebahagian kawan2 sume.. sayaaaaaaanggg sume...

hugsss...


Khamis, 10 Mei 2012

# 1

Assalamualaikum semua.. malam ni mood kurang baik skit. kenapa ea sejak kebelakangan ni bby mcm ni jer.. kat luar tu pun tgh hujan, mcm taw2 je perasaan bby sekarang. sunyi2 mcm ni, teringat pulak waktu dulu2.. rindu..mcm2 yang bby rindu..

erm.. namo fikir banyak lagi la.. pening je pale kan...dh jadi sesi luahan perasaan plak. jangan ikutkan perasaan sgt2.. hehe.. ape la...

*************************
So sebab baby xde benda best nak wat. so bby decided nak wat survey. saje je buang boring kan. hehe.


LET'S START NOW!

If I looked on the bed next to you, what would I find?
- teddy bear! hehe..

Do you go to the bathroom with the door open or closed?
- closed of course..

Are your underwear and socks folded in your drawer or just thrown in?
- it depends.. sometimes if im wayyyy to lazy, just throw it... kalau rajin.. baru la lipat..

Sleep on your back or stomach?
- back..

Are you a cuddler?
- yes..heeee~~

What would I find if I looked UNDER your bed?
- nothing... sbb no space under the bed..

Something that happened today that made you angry?
- someone woke me up... grr

What were you doing before this survey?
- chatting

What will you do after the survey?
-maybe im going to go for the 2nd survey.. maybeee


Marriage or living together?
- marriage.. more afdal in our religion..

What shirt are you wearing now?
- pijama

Do you sing?
- hentam je

Do you de-label your beer bottles?
- beer is haram sweetheart

Do you talk about your feelings or hide them?
- it depends.. it can be both.. usually i tend to hide them..  thats what we calllll.... SILENT TREATMENT.. haha

Is there something you regret and wish you could take back?
- yes..lottssss

First thing you do when you wake up?
- look at my cellphone.. dun believe its morning already..

Ever had surgery?
- no

Last argument you got into with?
- errr... no comment .. haha

Do you tend to rip the paper off water bottles?
- no..

What's one good thing about your best friend?
- she's CRAZY!

How long does it take for you to fall asleep at night?
- 15-30 minutes.. depends la..

Current song on myspace?
- i have no myspace

When you shut off your alarm clock, do you tend to fall back asleep?
- yes! totally! wanna bet? hehe

If you were given the chance to take care of a monkey for a weekend, would you?
- yes..monkey is cute! but i'm not going to take care of its poops!

What is the current advertisement on the side of the screen?
- none..its great right?

What are you looking forward to in the next few months?
- vacation pls! and 10 bottles of sticky candy pls...

It's midnight. Who are you texting?
- no one..what a pity...

It's Wednesday afternoon, where are you usually?
- Wednesday... before.. mesti kat dlm klas.. but since its holidays now.. i guarantee.. ON THE BED SLEEPING LIKE A BABY!

Honestly, if you could have ANYONE in the world, who would it be?
-Steve Jobs...

Your Christmas list consists of?
- i dun celebrate xmas

You're going to New York for school shopping, where do you go first?
- school shopping? erm... kedai baju laaaa..

You need a new pair of jeans, what store do you go to first?
- errr... what shud i answer.

How do you feel about your hair?
- messy

What movie is in your DVD player?
- The Big Bang Theory

If you could move away, no questions asked, where would you move?
- moved away in what case? is that means.. i move myself..or.... move to other house.. or.. ahh! whatever... :D

How much do looks matter to you in a guy/girl?
- shud balance.. between looks and attitude

What's the greatest thing that happened to you today?
- i... i.... have no idea

How many TRUE best friends do you have?
- ermmmm... :)

What would you change about your life right now?
- myself... my attitude.. :)

What’s the best feeling in the world?
- best feeling?? when u sleep n no one care ko nk bgun lewat ke awal.. haha

Selasa, 8 Mei 2012

Ai Yem So Sensitif

sedang upset sebab saya seorang yang  sensitif. aduu... hal kecik pun nak amik ati. apelah.. cmne la nak ilangkan sikap ni ea.. mcm budak2.

Isnin, 7 Mei 2012

freedom


Assalamualaikum... dengan wujudnya entry ini, Baby nak umumkan kepada semua bahawa



Baby dah free!!!


SO
no more lectures, no more presentations, no more assignments and no more exam and no more school (for the next 3 months) yeahhhhhhhh!! That's what we call FREEDOM!

now I can do whatever i want! Sleep! eat! games! shops! bla.. bla...
but for now.. i can't still can't adapt my sleep habit. still gak nantok kalau smpi masanya.. hehe.. 

Jumaat, 4 Mei 2012

Otomen vs Hamster


Oh sunggoh chumel yang teramat sangat sampai ase nak tumbuk2 and lempang je kan. bukan hamster tu bby maksudkan.. Otomen tu la.. Chumel kan?? ade plak dye wat cmtu kat hamster tu...
hah hah hah...

Khamis, 3 Mei 2012

Superhero

Cak!!~ Oyasuminasai~~~

nak bento chumel mcm ni bleh x? sure bby x mam.. sayang lerr~~ 

Assalamualaikum sumeeee..... nampaknye keinginan untuk meng'update' blog ni memang x dpt dicontrol.. asek nak update je.. haha.. tapi x de cite best pun nak share ngan sume.. tapi ari ni ade lah nak share.. boleh la dikatakan best.. chewah..

so tadi siang ade exam.. namo la cite pasal exam.. grrr!! namo namo! just hoping the best je.. hopefully lecture tu baik je mood dye masa dye cek kan.. huwaaa~~

exam abes kol 12.. so babah and angah xdpt amik sbb de hal. so memandangkan my cousin pun de exam pada hari dan masa yang sama.. so baby tumpang la dye.. tapi tumpangnye bukan terus ke rumah tapi menuju ke Mall Cinema, Gadong. Adesss... watpe agi kat sana kalau bukan tengok wayang kan. nasib baik laaaaa...cousin bby ni pemurah skit sbb sume perbelanjaan ditanggung 100% oleh dye. so rezeki x ditolak... sayang woo~ so yang join tgok wayang ni bukan kami dua je.. tapi ada gak kawan2 cousin yang ramainye seramai 12 orang. ramaikan.. bby sorang je orang asing di sana.. haha.
kitorang tgok wayang AVANGERS. before to kitorang lunch la.. sbb kelaparan tahap maksimum sudah..


cite dye best.. pasal superhero... bby ingatkan ade gak otomen masuk sekali.. tapi fikir2 kan otomen dari Jepun.. so drg susah nak contact dye.. haha.. so dalam cite ni.. suka kat sume la.. kalau HULK kan... dye best.. lawak. byk la dye wat spontan.. mcm masa dye tumbuk THOR yang berdiri sebelahnya.. x taw pekejadahnye dye wat cmtu.. and satu lagi masa dye lanyak LOKI masa kat Stark Tower...

memang nak cite psl sume.. tapi... ni bukan entry review pasal wayang.. so keinginan terpaksa dibatalkan.. apa2 pun... bby bagi rating movie ni....9/10. 1 tu xde sebabbbbbb..... xde Otomen dalam movie ni.. aaa.. duh!!! 

ok bye.. sebelum merepek dengan panjang lebar.. entry ini diakhiri di sini..
bye2 sume...

p/s: nak jadi superhero gak.. boleh ker?

Selasa, 1 Mei 2012

study group utk kecemerlangan masa depan

Assalamualaikum... morning sunshine! opps.. i mean... afternoon sunshine! (ahh! stress!)

Ok, just a quick update for today before baby kena pegi uni for study group with the coursemates. sementara menunggu babah yang sedang menikmati makan tengahari, bby saje2 je nak update. tapi x taw nak cite psl apa.. hehe..

tomorrow's paper pon kul 9am gak. mudah-mudahan, soalan dye senang and bby dpt jawab. and hopefully study group nnti akan dpt berjalan dengan lancar selancar lancarnya.. xnak terjadi mcm isnin lepas.. study hanya 40%, manakala aktiviti lain seperti membuka muka buku, bergosip, makan, tido, duduk termenung masa depan dan mengharapkan exam akan dipospone ke tahun depan adalah 60%. ohh~ bayangkan laa apa yang kami buat ari tu ea.. tapi tu kawan2 yg lain.. baby x wat mcm tu k.. baby duk tiam2, baca buku, salin nota.. dududud~~ Betullllllll... :D

ok nak mintak diri dulu.. nak bersiap.. lepas ni baby kena zoooom pegi uni..

Bismillahirahmannirahim..