Jumaat, 18 Mei 2012

"It's time to walk away.."

The author of this blog announce that BabyOtomen's blog will be under hiatus for a while. Something came up and she thinks it is the best way to do for now.

Rabu, 16 Mei 2012

D'Masiv-Cinta Ini Membunuhku Cover

If you guys curious the lyric i picked in the last entry..

When the cat go to the vet

Once upon a time.. there was a pretty princess named, Candy. She lives in a pretty house with her wonderful owner named, BabyOtomen... I love...


Ok.. hai everyone. Assalamualaikum. Hari ni, baby kena bangun awal since dah janji ngan angah nak bawak my cat aka Candy to the vet. It's been a while dye x pegi for a check up.. so pasal ari tu dye de demam skit so we decided to bring her for a check up..

Angah woke me up at 6.. get ready for 30 minutes.. then i asked angah, 'where's Candy?"

Angah replied, 'erm.. no idea. carilah..'

ok~ apa nak wat kan.. kena cari...nasib baik x susah nak cari..dah taw mana spot dye.. depan tv.. atas couch.. TIDO! ewah2.. Tuan Puteri betul! baby pun panggil lah.. dye bukak mata.. mengeliat.. turun dari couch lepas tu buat senam erobik skit.. kiri kana.. kiri kanan.. (ok saya tipu.. :D)

Hal ehwal dalam kereta.. sebab angah drive... baby duk kat sebelah.. makanye dye duduk kat belakang. bukan dalam bakul.. dye bebas bergerak ke mana je dye nak.. kecuali kat luar la ea.. so apa dye buat dalam keta? berdiri and tengok keluar.. memerhatikan keindahan alam dan juga kereta di sebelah.. haha. memang byk org tekejut tgok dye.. yola.. kucing tu yang tgok drg tu.. bukang manusia! org igtkan patung kot tapi dan2 dye bergerak.. mana x tenjat kan.. haha..

Apabila sampai di clinic Haiwan di Terunjing (ini nama tempat.. dun ask me why we called that place Terunjing)

dia berubah....
tengok de kucing lain kat sana..

maka dye pura-pura tido dan tidak begerak satu inchi pun sehingga menyebabkan bby panic

padahal dalam hati dye..menyumpah2 kot.. mcm kucing di bawah ini.. haha masam nye muke dye.. alololo.. mucuk.. mucuk!!
rawrrrr!! *muka kena cakar*

tapi miracle happened.. she behaved really well masa check up.. 1 injection di tengkuknya.. muahahaha!

The vet assistance: Apa namanya?
Me: Candy..
TVA: Owh...
The Doctor: It;s he..
Me: erm.. no.. she..
The Doctor: Owh ok...

Candy looked me.. full with sarcasm! yup...
Oooo...Doctor.. Candy ni nama kucing jantan ke? adui.. haha

All done.. It's time to go home.. She's kinda hyper in the for awhile.. oh well~

but a few minutes later.. it 9.47am.. The weather was kinda hot! HOTTT for her.. not for us.. and she started to pant and... LIDAH DYE KUAR!!

baby terus jadi panic.
Angah: Singgah kedai jap.
Baby: Watpe?
Angah: Beli ice-cream untuk candy.. muahahaha!
Baby: =_="

when we arrived home.. 
guess what? she stopped panting and smile...
( ahaha.. saya tipu lagi)

She went to her couch....

Happy sleeping Candy. I'm glad u're okay..Just called it a day. Tq for your cooperation...

p/s: None of the picture above is my cat.. but if you are curious.. she looks alike mcm gambar no.8.. not totally 100% same.. ade la dlm 89.99% nak sama.. hikhik

Ok.. tu je kot..  ^_^

Selasa, 15 Mei 2012



This few days.. I have no idea what should I post in here.. and now I'm starting to blabbering rubbisly! Warghhh!! Stress.. haha... mcm ni.. kenapalah susah2 nak ckp owang puteh kan.. bby xde idea nak wat apa dlm blog ni.. this few days mcm...kinda lost... into my own world since its the time of the month.. u know... it happens to every girl in every month..ok! shaddap!

Because of that.. let's d survey again and again since thats the only way to keep this blog alive. tq..


1. Do you like chinese food?
- in fact i do! dimsums! nyum2.. now.. i'm carving for it! dang it!

2. How big is your bed?
- single bed.. big enough for me and my teddy bears~

3. Is your room clean?
- right now... so so...

4. Laptop or Desktop computer?
- Laptop

5. Favorite comedian?
- How to answer this.. hmm.. I'll take Korean comedian.. can i? Yoo Jae Suk.. ^_^

6. Do you smoke?
- Nop.. bad for health..:)

7. Does anyone like you?
- i guess so

8. Whats the sexiest thing about Condoleeza Rice?
- nothing.. i guess.. geez! I'm straight! This question isss nooo rightt! haha

10. Sleep with or without clothes on?
- with. watpe nak naked? aiyok!

11. Who sleeps with you every night?
- My teddy bears.. and sometime my meow~~

12. Do long distance relationships work?
- i guess

13. How many times have you been pulled over by the police?
- never

14. Pancakes or French Toast?
- say yes to both.. nom nom!

15. Do you like coffee?
- nop.. headache.. I'm caffeine intolerance...

16. How do you like your eggs?
- sunny side up!

17. Do you believe in astrology?
- erm... maybe yes..maybe no

18. Last person you talked to on the phone?
- my bestie.. heheh

19. Last person on your missed call list?
- my coursemate.. Ron

20. What was the last text message you received?
- eksen tue.. confirm rindu aku nie.... hahahahahahahaha :p - from a silly friend of mine..

21. McDonalds or Burger King?
- McD is better

22. Number of pillows?
- 4

23. Last thing you ate?
- peanuts

24. Last thing you bought?
- snacks

25. What are you hearing right now?
- Sheldon is talking.. means.. i'm watching The Big Bang Theory now..

26. Pick a lyric?
- bagaimana caranya untuk.. meruntuhkan kerasnya hatimu.. ku sedari ku x sempurna.. ku x seperti yang kau inginkan.. kau hancurkan aku dengan sikapmu.. x sadarkah kau telah menyakitiku.. lelah hati ini meyakinkan mu.. cinta ini membunuhku...

27. What kind of jelly do you like on your PB & J sandwich?
- none

28. Can you play pool?
- pool.. ermm.. i guess not

29. Do you know how to swim?
- no.. huwaa!!

30. Favorite ice cream?
- chocolate!

31. Do you like maps?
- yes.. so much! *points to Seoul, S. Korea*

32. Tell me a random fact:
-I sleep with the lights on.. I can't sleep in the dark! ade hantuuuu!!

33. Ever had a hard on at work?
- yes... so much

34. Ever attend a theme party?
- yepp... pijamas!~ 60's~ Football jersey~ angry bird...

35. Ever do a keg stand?
- nop

36. Craziest place you’ve slept after a night of drinking?
- 1. i dun drink. 2. i'm not crazy.. 3. i'm not going to sleep outside..

37. What is your favorite season?
- i wish Brunei have 4 seasons.. but too bad.. we only have panas and hujan.. :) but Alhamdulilah.. i love the weather just the way it is.. :)

38. What is the first music video you ever saw?
- KRU.. forgot the songs

39. Pick a movie quote:

40. Favorite quote:
- oteyhh~

41. What is your favorite hangout?
- hangout with cousins or friends.. at the mall maybe..

42. Best friend’s name?
- Wanda

43. How long have you known them?
- since elementary

44. Last time you laughed at something stupid?
- yesterday..

45. What time did you wake up this morning?
- 9am

46. Wake up next to anyone?
- nop.. just my close friend.. Teddy

47. Best thing about winter?
- snow!

48. Name a couple of favorite colors:
- pink! purple! blue!

49. How old are you?
- 21

50. What month is your birthday in?
- October

51. Do you think pirates are cool or overrated?
- cool!!

52. Favorite Dave Matthews Band song (if you have one?)
- dun have one

53. What are you doing this weekend?
- wanna go for a movie.. pretty plssssssssssss

p/s: u realise? only the first 4 questions je yg ada gambar sebab sayaaaaaaaaa malas!!

Jumaat, 11 Mei 2012


Starting time:

- BabyOtomen

- None

- 2 brothers

Eye Color:
- Dark brown

Shoe size:
- 6

- aaaaaa...

What are you wearing rite now:
- Tshirt and shorts

Where do you live?
- parent's house

Favorite Number:
- 8

Favorite Drink:
- watermelon juice

Favorite Month:
- october

Favorite breakfast:
- mi goreng and sunny side up egg

Have You Ever

Love/Liked someone so much it made you cry?
- yes

Been in a police car:
- no

Been on a plane:
- yes

Been in a hot tub:
- yes

Swam in the ocean:
- no.. shark! tepi pantai je

Fallen asleep in school:
- yes

Broken someoe’s heart:
- yes. i guess

Cried when someone died:
- yes..

Sat by the phone all night waiting for someone to call:
- erm.. msg maybe

Saved e-mails:
- yes

Been cheated on:
- yes

Ever Had

Chicken pox:
- yep...

Sore throat:
- yep...

- yep... ouch!

Broken nose:
- nooooo... jgn ler

Do You

Believe in love at first sight?
- erm...so so

Like picnics?
- yes!

Like school:
- depends.. haha

Final Questions

what are you listening to?
- song in this blog

What did you do today?
- sleep.. :P

Hated someone in your family?
- no.. i love'em all...

What car do you wish to have:
- Audi R8

Diamond or pearl:
- both!

Are you oldest?:
- the youngest

Indoors or outdoors?
- both can do

Today did you

- yes

Get sick?
- no


Miss someone:
- yes

Last person who

Was in your bed?
- meow

You talked to on the phone?
- mama

Drove in the car with you:
- babah

Went to the movies with you?
- cousins and friends

You went to the mall with?
- cousins


Been to Mexico:

Been to Africa?

Been to California?
- no

Been to Paris?
- yep

Been in a fight?
- yes

Been in detention?
- no


Do you have a crush on someone?
- yes

What books are you reading right now?
- none

Future kids names:
- Zaraa, Aleeya, Alesya.. can i name my kid, Benjamin? he he he

What’s under your bed?
- none

Favorite sport to watch?
- shopping

Favorite location?
- beach

Who do you really hate:
- he... the one who gave us tonnes of assignments

Do you have a job:
- jobless

Ever liked someone you didn’t have a chance with?
- yes...

Are you lonely right now:
- with meow

Time Finished

BabyOtomen tengah sedih...

Assalamualaikum... salam sejahtera semua... another entry. ^_^

Sebenarnya baby banyak sangat nak luahkan sekarang ni. masalahnya baby de masalah mcmne nak susun sume. (banyak masalah laa~) Baby nak cite pasal chat kat satu room ni. Baby xnak cite room apa. Tapi bagi baby, kat room ni la banyak meninggalkan kenangan manis, pahit, masam, tawar, masin dan banyak lagi. (over ea?) Kat room ni, baby banyak kongsi kegembiraan dan kesedihan dengan kawan-kawan yang lain. Walaupun x penah jumpa even x penah taw mcmne muka masing-masing tapi baby selesa berkawan dan berkongsi apa2 ngan kawan2 semua. kawan-kawan kat room tu pun caring abes seperti kawan-kawan yang biasa jumpa depan mata. tu la yang baby panggil persahabatan. jarak jauh ini x pernah membataskan persahabatan seseorang kan? walaupun dalam persahabatan tu kadang2 ade pasang surutnya jugak.. kadang2 adalah yang terasa hati, ade yang terasa marah, ada yang rasa tertinggal, ada yang rasa x disayang.. tu lah lumrah hidup. even dalam hubungan adik beradik sendiri tu pun gaduh gak. tu la satu cara bagaimana kita nak kenal sifat dan hati budi seseorang tu. Macam baby.. baby ni sensitif yang amat2. kalau org x layan baby tanya ke apa.. mulala fikir 'ish... nape drg x layan aku ea? aku ada buat salah ke? ke drg x suka aku ni?' mula la nak majuk. padahal tu perkara kecik je.. xkan la drg nak layan terus kan kalau drg de bincang apa2.. dalam hal ni, bukan sekali dua je terjadi kat baby.. banyak kali. tu laaa..sape suh jadi anak manja.. bughuk benor kan perangai macam ni..

kat chat room tu... banyakkk kawan... mostly dari Malaysia. agaknye baby sorang je kot dari Brunei. ^_^ Happy kannn... walaupun de laut Cina Selatan memisahkan kitorang, tapi masih gak leh berkawan. kawan2 tu, ade je yang baru masuk... best! dpt banyakk kawan agi! tapi malangnya ada jugak yang kuar.. quit chatting...erm.. :( nape nak out? nanti x rindu ke nak chat ngan kawan2... nanti x rindu ke happy2.. gurau2 ngan kawan2.. sedih bila dpt tau banyak yang nak quit atas sebab-sebab tertentu. baby pernah cuba nak quit, tapi baby x boleh.sebab rindu. mesti gak nak on kat room tu. tengok kawan2 sedang chat.. happy2.. dah x tertahan.. nak jugak jari ni menaip kat situ. lagi2 kalau kawan2 de masalah, baby x dpt nak biarkan.. tu kawan kita.. xkan nak biarkan dye susahkan.. sebagai kawan, kita akan defend dye kan..

tapi kalau tu dah keputusan drg, baby pun x dapat buat apa2.. tu hak drg. kalau itu yang terbaik.. xpe.. walaupun berat ati nak biarkan drg pegi..tp baby kena relakan. baby.. akan rindu korang sume. baby duk jauh...erm... xnak kita stop chatting sama2.. korang jangan lupa baby ek.. Baby yang manja, sensitif, suke majuk dan ase2 nak lempang je.. baby taw bby dh banyak kali buat perangai and sampai wat kawan2 menyampah kat room.. itulah diri baby sebenar. bby x taw cmne nak tukar.. buruk baik kawan2 bby terima... baby sayang sumeee....

satu sebab nak quit...sekarang room x mcm dulu... sekarang dh banyak masalah... selalunya dibawa oleh chatters yang bernama anon.. anon tu ade yang baik ada yang x baik...anon yang baik misalnya:

1. Dye asek dc je... kalau dc kan mestiiiiii jadi anon balik. tanpa drg sedar nama drg yang lawa and chomel dh jadi anon. mcm ali.. hikhikhik.
2. Dye baru je nak berjinak2 ngan chat. x taw cmne nak wat nama.. so pakai anon dulu.
3. Dye xnak org taw dye masuk chatroom yang.... *kita taw chat room kita mcmne kan?* kang org kata kita gatal la apa la.. tu laaa...
4.Saje pakai anon untuk mengelakkan seseorang yang selalu kacau kita...

So semua anon2 ni asenye kita bleh terima kan... kalau anon yang x berapa nak baik and asek nak ckp x elok lagi2 pasal kita:

1. Anon tu kurang kasih sayang and cuba nak cari attention dari kita semua.. lagi dye ckp x elok, lagi suka dyeeee.. sebab kita akan ckp ngan dye jee..
2. Anon tu x ske kita.. x taw la apa sebabnya dan trus ckp x elok pasal kita..
3. Anon tu sengaje nak porak perandakan persahabatan yang kita dh bina. lagi kita sedih..lagi kita marah.. lagi la anon tu suke..
4. Anon tu mmg sengaje mcm tu sbb hati dye mucuk...

Anon2 ni la yang cuba kita elakkan... tapi sebagai salah seorang chatters gak, kita x dpt buat apa2 psl tu.. yang dapat kita buat ialah jangan layan sbb mana2 manusia pun, akan diam jugak ahirnya.. anon2 ni la jugak buat kita akan terus kuat dari segi mental. dorang tu setakat nak jatuhkan kita.. boleh blah lah! ko ingat aku sape? ingat snang nak bodo2 kan aku? ^_^ sorry, baby ckp kasar. kalau baby on kat room, anon yang x baik tu baby buat x pandang je.. asalkan kawan2 baby yang lain ade kat situ. tu dh mencukupi. kenapa baby nak susahkan hati sendiri dengan anon yang kurang ajar dan kita x ketahui tu rosakkan keseronokkan kita nak chat. bby ase kawan2 baby lebih tahu and kenal baby sape dri drg..

tapi tu bagi pendapat baby.. maybe baby dpt fikir cmtu.. tapi bukan pada kawan2 yang lain.. sebab ada kadang2 anon yang melebihi had limit kesabaran seorang manusia smpi membawa2 kepada family. memang sadis kan drg ni. xde sifat keperimanusiaan langsung.. macamlah drg tu xde family gak. ntah2 kalau bawak family drg..agi lah drg tacing. tu la.. seperti apa yang bby ckp.. kita x dpt buat apa2 psl tu....

cuma.. baby sedih je...
x dpt agi chat ngan kawan2 yang nak quit...
nnti nak chat ngan sape kat room?
nanti kalau bby sedih sape nak happykan..
kalau baby sakit...susah...sape nak tolong...
kalau bby dh xde... cmne nak bgtaw... haaa..bby jadi antuu!~ antu otomen... :)

p/s: hope kawan2 semua akan terus kuat. ur life is UR life and not the anons.. dun make the anons control u.. jangan biarkan anons tu plak yang bermaharajalela.. ur life bukan terletak di tangan drg.. ^_^
bby akan doakan kebahagian kawan2 sume.. sayaaaaaaanggg sume...


Khamis, 10 Mei 2012

# 1

Assalamualaikum semua.. malam ni mood kurang baik skit. kenapa ea sejak kebelakangan ni bby mcm ni jer.. kat luar tu pun tgh hujan, mcm taw2 je perasaan bby sekarang. sunyi2 mcm ni, teringat pulak waktu dulu2.. rindu..mcm2 yang bby rindu..

erm.. namo fikir banyak lagi la.. pening je pale kan...dh jadi sesi luahan perasaan plak. jangan ikutkan perasaan sgt2.. hehe.. ape la...

So sebab baby xde benda best nak wat. so bby decided nak wat survey. saje je buang boring kan. hehe.


If I looked on the bed next to you, what would I find?
- teddy bear! hehe..

Do you go to the bathroom with the door open or closed?
- closed of course..

Are your underwear and socks folded in your drawer or just thrown in?
- it depends.. sometimes if im wayyyy to lazy, just throw it... kalau rajin.. baru la lipat..

Sleep on your back or stomach?
- back..

Are you a cuddler?
- yes..heeee~~

What would I find if I looked UNDER your bed?
- nothing... sbb no space under the bed..

Something that happened today that made you angry?
- someone woke me up... grr

What were you doing before this survey?
- chatting

What will you do after the survey?
-maybe im going to go for the 2nd survey.. maybeee

Marriage or living together?
- marriage.. more afdal in our religion..

What shirt are you wearing now?
- pijama

Do you sing?
- hentam je

Do you de-label your beer bottles?
- beer is haram sweetheart

Do you talk about your feelings or hide them?
- it depends.. it can be both.. usually i tend to hide them..  thats what we calllll.... SILENT TREATMENT.. haha

Is there something you regret and wish you could take back?
- yes..lottssss

First thing you do when you wake up?
- look at my cellphone.. dun believe its morning already..

Ever had surgery?
- no

Last argument you got into with?
- errr... no comment .. haha

Do you tend to rip the paper off water bottles?
- no..

What's one good thing about your best friend?
- she's CRAZY!

How long does it take for you to fall asleep at night?
- 15-30 minutes.. depends la..

Current song on myspace?
- i have no myspace

When you shut off your alarm clock, do you tend to fall back asleep?
- yes! totally! wanna bet? hehe

If you were given the chance to take care of a monkey for a weekend, would you?
- yes..monkey is cute! but i'm not going to take care of its poops!

What is the current advertisement on the side of the screen?
- none..its great right?

What are you looking forward to in the next few months?
- vacation pls! and 10 bottles of sticky candy pls...

It's midnight. Who are you texting?
- no one..what a pity...

It's Wednesday afternoon, where are you usually?
- Wednesday... before.. mesti kat dlm klas.. but since its holidays now.. i guarantee.. ON THE BED SLEEPING LIKE A BABY!

Honestly, if you could have ANYONE in the world, who would it be?
-Steve Jobs...

Your Christmas list consists of?
- i dun celebrate xmas

You're going to New York for school shopping, where do you go first?
- school shopping? erm... kedai baju laaaa..

You need a new pair of jeans, what store do you go to first?
- errr... what shud i answer.

How do you feel about your hair?
- messy

What movie is in your DVD player?
- The Big Bang Theory

If you could move away, no questions asked, where would you move?
- moved away in what case? is that means.. i move myself..or.... move to other house.. or.. ahh! whatever... :D

How much do looks matter to you in a guy/girl?
- shud balance.. between looks and attitude

What's the greatest thing that happened to you today?
- i... i.... have no idea

How many TRUE best friends do you have?
- ermmmm... :)

What would you change about your life right now?
- myself... my attitude.. :)

What’s the best feeling in the world?
- best feeling?? when u sleep n no one care ko nk bgun lewat ke awal.. haha

Selasa, 8 Mei 2012

Ai Yem So Sensitif

sedang upset sebab saya seorang yang  sensitif. aduu... hal kecik pun nak amik ati. apelah.. cmne la nak ilangkan sikap ni ea.. mcm budak2.

Isnin, 7 Mei 2012


Assalamualaikum... dengan wujudnya entry ini, Baby nak umumkan kepada semua bahawa

Baby dah free!!!

no more lectures, no more presentations, no more assignments and no more exam and no more school (for the next 3 months) yeahhhhhhhh!! That's what we call FREEDOM!

now I can do whatever i want! Sleep! eat! games! shops! bla.. bla...
but for now.. i can't still can't adapt my sleep habit. still gak nantok kalau smpi masanya.. hehe.. 

Jumaat, 4 Mei 2012

Otomen vs Hamster

Oh sunggoh chumel yang teramat sangat sampai ase nak tumbuk2 and lempang je kan. bukan hamster tu bby maksudkan.. Otomen tu la.. Chumel kan?? ade plak dye wat cmtu kat hamster tu...
hah hah hah...

Khamis, 3 Mei 2012


Cak!!~ Oyasuminasai~~~

nak bento chumel mcm ni bleh x? sure bby x mam.. sayang lerr~~ 

Assalamualaikum sumeeee..... nampaknye keinginan untuk meng'update' blog ni memang x dpt dicontrol.. asek nak update je.. haha.. tapi x de cite best pun nak share ngan sume.. tapi ari ni ade lah nak share.. boleh la dikatakan best.. chewah..

so tadi siang ade exam.. namo la cite pasal exam.. grrr!! namo namo! just hoping the best je.. hopefully lecture tu baik je mood dye masa dye cek kan.. huwaaa~~

exam abes kol 12.. so babah and angah xdpt amik sbb de hal. so memandangkan my cousin pun de exam pada hari dan masa yang sama.. so baby tumpang la dye.. tapi tumpangnye bukan terus ke rumah tapi menuju ke Mall Cinema, Gadong. Adesss... watpe agi kat sana kalau bukan tengok wayang kan. nasib baik laaaaa...cousin bby ni pemurah skit sbb sume perbelanjaan ditanggung 100% oleh dye. so rezeki x ditolak... sayang woo~ so yang join tgok wayang ni bukan kami dua je.. tapi ada gak kawan2 cousin yang ramainye seramai 12 orang. ramaikan.. bby sorang je orang asing di sana.. haha.
kitorang tgok wayang AVANGERS. before to kitorang lunch la.. sbb kelaparan tahap maksimum sudah..

cite dye best.. pasal superhero... bby ingatkan ade gak otomen masuk sekali.. tapi fikir2 kan otomen dari Jepun.. so drg susah nak contact dye.. haha.. so dalam cite ni.. suka kat sume la.. kalau HULK kan... dye best.. lawak. byk la dye wat spontan.. mcm masa dye tumbuk THOR yang berdiri sebelahnya.. x taw pekejadahnye dye wat cmtu.. and satu lagi masa dye lanyak LOKI masa kat Stark Tower...

memang nak cite psl sume.. tapi... ni bukan entry review pasal wayang.. so keinginan terpaksa dibatalkan.. apa2 pun... bby bagi rating movie ni....9/10. 1 tu xde sebabbbbbb..... xde Otomen dalam movie ni.. aaa.. duh!!! 

ok bye.. sebelum merepek dengan panjang lebar.. entry ini diakhiri di sini..
bye2 sume...

p/s: nak jadi superhero gak.. boleh ker?

Selasa, 1 Mei 2012

study group utk kecemerlangan masa depan

Assalamualaikum... morning sunshine! opps.. i mean... afternoon sunshine! (ahh! stress!)

Ok, just a quick update for today before baby kena pegi uni for study group with the coursemates. sementara menunggu babah yang sedang menikmati makan tengahari, bby saje2 je nak update. tapi x taw nak cite psl apa.. hehe..

tomorrow's paper pon kul 9am gak. mudah-mudahan, soalan dye senang and bby dpt jawab. and hopefully study group nnti akan dpt berjalan dengan lancar selancar lancarnya.. xnak terjadi mcm isnin lepas.. study hanya 40%, manakala aktiviti lain seperti membuka muka buku, bergosip, makan, tido, duduk termenung masa depan dan mengharapkan exam akan dipospone ke tahun depan adalah 60%. ohh~ bayangkan laa apa yang kami buat ari tu ea.. tapi tu kawan2 yg lain.. baby x wat mcm tu k.. baby duk tiam2, baca buku, salin nota.. dududud~~ Betullllllll... :D

ok nak mintak diri dulu.. nak bersiap.. lepas ni baby kena zoooom pegi uni..


Bila saya besar nanti, saya nak jadi.....

Sebelum melabuhkan tirai pada subuh ini...  nak cerita sikit what happened to me today.. not today actually.. more to yesterday... nothing special. cuma yela, blog baru ni harus diisi sikit dengan something comes from the author kan.. so pembaca akan dpt lebih mengenali siapa saya...

semalam...1st May is my my 1st day of final exam for this semester. cepat betul masa berlalu. x sedar yang dah sampai ke penghujungnya.. so after the exam, i'm officially akan mengharungi cuti selama 3 bulan. yeahhhhhhaa~~ dan secara officiallynya juga saya akan meninggalkan tahun 2 dan akan memasuki tahun 3. Alhamdulilah sebab diberikan peluang untuk belajar lagi. and i'm hoping for a flying colours result for this semester. Wish me luck guys..

regarding my paper paper.. *tarik nafas* Nak ikutkan cite sebenar, lecture yang saya rasakan mmglah garang selama ni... ada gak baiknye. sebab masa last lecture ari tu, dye ade bagi hint skit2 pasal soalan. mana disebabkan keadaan yang tidak mengizinkan, saya dan rakan2 seperjuangan yang lain, tidak berupaya untuk membaca semua esei yang sepatutnya kami baca.. satu cara je, main target je la apa yang nak dijawab nanti. 

Alhamdulilah... dalam paper tadi..apa yang ditarget sumenye kuar. soalan memang senang tapi nak jawab memang susah woo.. 3 soalan kena jawab dalam masa 2 jam.. pastu sume esei lak. kalau la dpt buat shortform2 mcm dalam dunia chatting kan best.. tapi tadi, kira ok la.. sbb bby dpt buat 4 pages for each questions.. 4 x 3 dah jadi 12 pages.. waduh.. cramp gak jari jemari. dahlah dewan tu tejukk sgt2.. now 1 paper dh lepas.. n now tgh fikir lagi psl paper seterusnya utk hari Khamis ni. Hopefully senang. hihi.

Oteyhlah... dh banyak merepek Baby Otomen ini.. dah siap study.. dh siap update blog. now its time to rest. the princess has to rest now. and utk rakan2 bby..abg2 dan akak2 yang dh add link baby.. thank you so much..hope dari blog ni... kita dpt berkenalan dengan lebih dekat lg.. hee~ sayang sume.

p/s: teringat masa presentation ari tu.. Lecturer cakap bby xleh jadi cikgu pasal present laju sangat. dengan selamba baby ckp, saya memang xnak jadi cikgu, Prof. x mauuu... lepas tu satu coursemate gelak termasuklah lecturer bby sendiri. ada berani nak ckp mcmtu kat lecturer? itu menunjukkan bby mmg xnakjadi cikgu..^_^ 

.................sebab bila besar nanti bby nak jadi OTOMEN. boleh x? hahaha


dan salam sejahtera semua.. Hari ini bermulanya satu blog baru yang dipanggil "Diary Baby Otomen". Apa kejadahnya bby buat blog ni? jawapannya... "saja jer..." Yang paling meninggalkan sejarah manis, blog ini dicipta pada hari kedua final exam bby untuk semester ni. 2hb May 2012. Kenapa? kenapa nak pilih pada masa genting ni baru nak buat blog? pasalnye.. bby dh banyak blog sebelum ni. tapi sume dh ditinggalkan kerana ada yang terlupa URL..ada yang terlupa email dan yang terlupa password. Boleh kah itu terjadi? hehe. sebenarnya most of the blog dibuat untuk kerja kursus kat uni je.. lepas dicek oleh lecturer maka secara automatiknya, password akan dilupakan sama sekali. kesian blog tu kan?

Ok, dengan adanya blog ni.. baby harap dapat share2 dengan kawan-kawan baby. Isi kandungan blog ini x terlimit kepada satu je. ianya merangkumi pelbagai aspek seperti aspek kehidupan, kejiwaan, pendidikan, falsafah, kevideoan, psikologi dan sosialogi pengarang (amik!! dah kuar sume jawapan exam dalam nih)

Semoga apa yang ada di dalam ini akan dijadikan penghibur dan memberi manfaat kepada semua.

enjoy reading my blog ea.. and rasa2nya kalau x suka blog ini maka jangan segan silu untuk mengalihkan cursor anda ke hujung kanan sekali di screen laptop atau pc anda.. ada nampak 'x'? haaa..tekan kat sana.. kalau tak nampak... tekan je switch off kat pc tu atau cabut wayar pc anda.. senang kan? hahaha.. Gurau je ea korang.. jgn marah2..kang bby fireeeee!~

yang ikhlas,